Η Tsantali αποτελεί τη μεγαλύτερη μεταποιητική μονάδα παραγωγής οίνου σε πανελλαδικό επίπεδο και θα αποτελεί τον προμηθευτή της Α ύλης (στέμφυλα). Η Tsantali, εφαρμόζοντας ολοκληρωμένη διαχείριση των αμπελώνων της από το 2000, είναι η εταιρεία που έχει πανελληνίως: – Τη μεγαλύτερη έκταση αμπελώνων – Την πρώτη θέση αναφορικά με την παραγωγή βιολογικού οίνου – Την πρώτη θέση εξαγωγής οίνου στου εξωτερικό, καθώς περίπου το 55% της ετήσιας παραγωγής της εξάγεται σε 55 χώρες, με στρατηγικές συνεργασίες με κορυφαίες εταιρείες ανά τον κόσμο. Το εν λόγω ποσοστό αποτελεί το 31% του συνόλου των εξαγωγών ελληνικού οίνου. Έχει στην κατοχή της και διαχειρίζεται αμπελώνες σε πέντε ζώνες της Βόρειας Ελλάδας: – Ραψάνη περίπου 800 στρέμματα (διαχείριση) – Άγιο Όρος 700 στρέμματα – Μαρώνεια 850 στρέμματα – Νάουσα 200 στρέμματα – Χαλκιδική 145 στρέμματα. Η μέση ετήσια παραγωγή οίνου της εταιρείας ανέρχεται σε 8.964.000 φιάλες κρασί. Καθώς κάθε αμπελώνας αποτελεί έναν ζωντανό οργανισμό, παρουσιάζει μια πολυμορφία, η οποία απαιτεί ειδική φροντίδα. Μέσω της χρήσης των τελευταίων εξελίξεων της σύγχρονης αμπελουργίας και οινολογίας, ο κάθε αμπελώνας διαχωρίζεται σε ζώνες, ανάλογα με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της εκάστοτε καλλιεργούμενης ποικιλίας (γεωργία ακριβείας), με άμεσο αντίκτυπο στην άριστη απόδοση και μείωση των περιβαλλοντικών επιβαρύνσεων. Παράλληλα, η γεωργία ακριβείας συνδυάζεται άρτια με τη βιολογική καλλιέργεια. Τα ξεχωριστά χαρακτηριστικά του συνόλου των αμπελώνων, επιτρέπουν τη διενέργεια δοκιμαστικών καλλιεργειών σε ποικιλίες που δεν ευδοκιμούσαν έως σήμερα στην Ελλάδα, μέσα από προσεκτική μελέτη των επιδράσεων των terroir στα σταφύλια. Παράλληλα, πραγματοποιείται η δοκιμαστική καλλιέργεια ελληνικών ποικιλιών και κλώνων που έχουν διατηρηθεί για περισσότερα από 100 χρόνια, όπως για παράδειγμα ο κλώνος Λημνιού στο Άγιο Όρος. Η αμπελοκαλλιέργεια και η παραγωγή οίνων βρίσκονται σε απόλυτη συνάρτηση με την καλή κατάσταση των αμπελώνων. Έχοντας ως προτεραιότητα την προστασία του περιβάλλοντος και το σεβασμό των φυσικών πόρων, από το 1990 η εταιρεία έχει ξεκινήσει την “αναμπέλωση”, ένα έργο που ανέλαβαν τα εξειδικευμένα τμήματα Αμπελουργίας, Οινολογίας και Ποιοτικού Ελέγχου της εταιρείας. Από το 1996 εφαρμόζεται πιστοποιημένη βιολογική καλλιέργεια με πιλοτικό σημείο εκκίνησης τα δύο εκτάρια στους αμπελώνες στο Άγιο Όρος, τη Χαλκιδική και τη Νάουσα. Τέσσερα χρόνια αργότερα, το σύνολο του αγιορείτικου αμπελώνα (100 εκτάρια) υιοθέτησε αυτές τις προδιαγραφές. Η εταιρεία είναι η πρώτη που ακολουθήσε τα πρότυπα της Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Παραγωγής από το 2000 (μόλις εκδόθηκαν οι οδηγίες από τον ΟΠΕΓΕΠ) και ένα χρόνο αργότερα αποτέλεσε την πρώτη οινοποιία με σχετική Πιστοποίηση.